KLIMAT, KULTURA I SZTUKA WŁOCH ZŁOŻYŁY SIĘ NA POWSTANIE NIEZRÓWNANEJ I NIEPOWTARZALNEJ KUCHNI.NIEDOŚCIGNIONA W SWEJ RÓŻNORODNOŚCI I WYRAFINOWANEJ SZTUCE STOSOWANIA PRZYPRAW MIŁA JEST PODNIEBIENIU SMAKOSZA. KTÓŻ SIĘ NIE WZRUSZY NA SAMO WSPOMNIENIE O MINESTRONE, GNOCCHI DI POLENTA, BISTECCA ALLA FIORENTINA LUB ZABAIONE I CASSATA SICILIANA. WE WŁOSZECH SĄ PONADTO SETKI RODZAJÓW MAKARONÓW I DZIESIĄTKI SOSÓW, KTÓRE ZASKAKUJĄ CORAZ TO NOWYMI WARIANTAMI SMAKOWYMI. NIE MÓWIĄC JUŻ O SERZE, DZIĘKI KTÓREMU KLUSKI, RYŻ, MIĘSO I RYBY, WARZYWA, SUFLETY, ZUPY I POTRAWY MĄCZNE ZYSKUJĄ AROMAT I SUBTELNY SMAK.KUCHNIA WŁOSKA MOŻE STAĆ SIĘ INSPIRACJĄ DO PRZYRZĄDZENIA WIELU WYŚMIENITYCH POTRAW, KTÓRE ŁATWO MOŻNA PRZYGOTOWAĆ SAMODZIELNIE W DOMU I KTÓRE UROZMAICĄ WASZE MENU.
UWAGI:
Tytuł oryginału : Italienische kuche.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni